top of page
MYEscape arrangementen packraft hiking bushcraft2.png

Onze
Arrangementen

HIKING

IMG_1422_edited_edited.jpg

Hiking, Packraft & Bushcraft 

MyEscape_packraft3.png
IMG_1387_edited_edited.jpg

BUSHCRAFT

Teambuilding
Mens & dier

IMG-20220117-WA0090_edited.jpg

PACKRAFT

MyEscape_packraft-2.jpg

Coaching / Teambuilding

MYEscape arrangementen packraft hiking bushcraft2.png
Hiking

Hiking

Natuurwandeling waar we u meenemen in het verhaal van fauna en flora van verschillende gebieden.

Dit is geen klassieke wandeling maar er worden leuke weetjes en de geschiedenis over het gebied…..

Zo gaan we bijvoorbeeld opzoek naar eetbare planten,dieren sporen enz…..

 

In samenwerking met de klant bepalen we de afstand en soorten landschap zoals heide,duinen,bos enz…..

Bushcraft

Bushcraft

Voor het bushcraften heb je niets nodig buiten enkele vaardigheden om een aangename tijd door te brengen in de natuur.

 

We gaan opzoek naar een connectie met de natuur. Dit doe je samen met je collega’s aan de hand van vaardigheden zoals vuurmaken en opzoek gaan naar wilde eetbare planten en opzoek gaan naar dierensporen.

 

De belevenis is voor iedereen toegankelijk die enthousiast is om de natuur en zijn teamgenoten op een andere manier te ervaren en bovenal zin heeft om zich goed te amuseren.

Packraft
MyEscape packraft background.png

Packraft

Er bestaan duizend en één manieren om de mooiste streken van ons land te ontdekken, maar packrafting is ongetwijfeld een van de origineelste.

 

Het concept is afkomstig uit Alaska en is in wezen simpel: een deel van de tocht leg je af met een opblaasbare ‘’kajak’’, een ander deel te voet. Zo dring je door tot de mooiste plaatsen in de natuur.

Packraft,hiking & bushcraft

Gedurende 1 dag combineren we deze 3 activiteiten.

We hebben verschillende locaties in de Ardennen , Limburg , Vlaams Brabant en provincie Antwerpen . Andere locaties zijn ook mogelijk op aanvraag.

Packraf, hikig Bushcraft
TeambuildingMensendier
MyEscape teambuilding mens en dier.jpg
MyEscape teambuilding mens en dier-3.jpg
MyEscape teambuilding mens en dier_2.jpg
Bruin dier paard

Teambuilding mens & dier

Dankzij onze teambuilder en wereldkampioen sledehonden Stefan Goris kan je als bedrijf bij ons terecht voor een workshop van 1 of 2 dagen waarbij de sledehonden van je laten zien hoe een roedel optimaal functioneert. De workshops zijn alles behalve saaie seminaries die je overspoelen met theorie over leiderschap. Integendeel: door je als mens of groep te weerspiegelen op het gedrag van honden leer je pas echt de kernwaarden van leiderschap !

 Onze paarden workshop !

Wil je een unieke en beklijvende  beleving als team ? Elkaar  beter leren kennen? Meer verbinding in het team? Inzicht in natuurlijke principes van leiderschap en samenwerking? En tegelijk fun en dynamiek beleven? Dan is dit jouw teamevent!

 

Je krijgt een  aantal individuele en teamopdrachten op de grond. Er wordt niet paard gereden.  Alles verloopt superveilig. Angst voor paarden vormt geen enkel probleem. We  werken in de winter een overdekte rijhal met gasbranders.

 

Eigen lichaamstaal en persoonlijke interactiestijl.

Het paard als spiegel van het individu: Wie ben ik? De opdrachten situeren zich op het niveau van individueel contact maken en toenadering zoeken t.a.v. een paard. De subtiele reacties van het paard, geven ons feedback over onze lichaamstaal, energie, uitstraling, interactiestijl.

 

Leiderschap

De natuurlijke wijze waarop de paarden  leven en getraind worden, vraagt natuurlijk leiderschap om hen in beweging te krijgen en mee te nemen. De opdrachten hier zijn: het paard meenemen, drijven, laten stoppen, achteruit laten gaan, ...

De metaforen in de kudde rond mannelijk, vrouwelijk en coachend leiderschap, worden, in reflectie op oefeningen, ingebracht als kapstok. De verschillende leiderschapsposities t.a.v. het paard worden in de sessie vertaald naar concrete praktijken in de werksituatie. De integratie van ‘hard’ en ‘zacht’ wordt besproken.

‘Sensitiviteit’ en ‘Flexibiliteit’ als wezenlijk element van een leidinggevende t.a.v. paard én mens wordt doorleefd beleefd en in het bewustzijn meegenomen.

 

Team en samenwerking

Het paard als spiegel voor de afstemming en verbinding in het team. Paarden zijn kuddedieren en verbinden zich energetisch als zij aanvoelen dat er connectie is. Het team krijgt een aantal opdrachten te vervullen samen met een paard. Het paard zal hierin evident meegaan als het team zich als een ‘kudde’ gedraagt, als de individuen zich op elkaar en het paard kunnen afstemmen. Vanuit de ervaring en de reflectie op de oefeningen ontstaan inzichten rond eigen werkpunten als team en teamwerking in het algemeen.

Coaching / teambuilding

  • Gezondheid en welzijn verbeteren bij medewerkers onder begeleiding van onze psychologe van Rewild die een workshop geeft op basis van wetenschappelijke studies en aansluitend met onze gids de natuur intrekt om dit in de praktijk om te zetten. Keuze uit dagprogramma of meerdaagse

  • Workshops  : hoe vergaderen in de natuur , brainstorm sessies , evaluatie gesprekken medewerkers

  • Afterwork drink aan het kampvuur

Arrangement partners
bottom of page